Szépségápolás

Kellemes közérzetünk megóvása érdekében, jó ha mindig megőrizzük közvetlen kapcsolatunkat a természettel.

Még ma is, amikor a kozmetikai ipar már kiváló készítményekkel kényeztet minket, amikor gyorsan ható, kellemes illatú, és szebbnél szebb csomagolású szépítőszerekkel csábítanak az üzletek, nem szabad elfelejtenünk, hogy a valóban egészséges alapanyagok természetes forrásból erednek - a gyógynövényekből.

Napjainkban körülményes a természetes szépségápolást gyakorolni, személyesen begyűjteni a kellő gyógynövényeket és azokat kenőccsé vagy tinktúrákká alakítva kitartóan alkalmazni is, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a szépségápoláshoz szükséges hatóanyagok, az esszenciák, a növényi olajok, a savak, a legfejlettebb modern technológiák szerint is, elsősorban a tiszta, növényi anyagokból nyerhetők.

De épp ez teszi páratlanul hatásossá az otthoni szépségápolást, hogy élve az ősidők óta meghonosodott, értékes hagyományok és a modern tudományos felfedezések és kísérletezések eredményeivel, megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt egészségünk és szépségünk megóvásához.

Házi kozmetikumaink megválogatásakor és elkészítésekor persze figyelembe kell vennünk saját biológiai adottságainkat s az alkalmazott növényi kivonatok jó ismeretét. Kezdetnek jó, ha leellenőrizzük, miként alkalmazkodik saját szervezetünk egy-egy gyógytea, arcpakolás vagy hajecsetelés esetén.