Az arcápolás

A pattanások, a mitesszerek, a finom ráncok vagy a karikás szem, a beteges arcszín avagy a meglazult arcbőr minden hölgy ellensége. Ám ősidők óta titkos fegyver létezik ellene: a gyógynövényekből nyerhető csodaszerek. Kitartóan és értelmesen alkalmazva, biztos győzelemre viszi azt, akinek fontos a szépsége, az egészsége!

Az arctisztítás nem egyszerű mosakodás, mely a mindennapi higiénia elengedhetetlen momentuma, de önbecsülésünk egyik legfontosabb összetevője is. Már maga az arcbőr alapos tisztántartása, a reggeli kedélyébresztő felfrissítés, az esti megnyugtató hatású lemosás is meghatározza az egyéni szépségápolás módját.

Egy ügyesen felújított smink eltűnteti az arcbőr apró hibáit, de annak alapos lemosása egyben a pattanások, a kitágult faggyúmirigyek, a finom ráncok kezelése is, mindannak a káros anyagnak az eltávolítása ami a mindennapi szennyezett levegőjű életünk során arcunkra tapad.

Arcmosás

A helyes arcmosás kiváló mód az arcbőr egészséges színe és frissessége megőrzésére. A smink eltávolítására használjunk valamilyen egyéniségünknek megfelelő lemosószert, amit könnyed masszírozással kenjük fel az arcunkra, majd puha gyapotkendővel töröljük le.

Aztán egy szivacsot vagy puha kefécskét mártsuk a vízbe és azzal mossuk le az arcunkat. Persze, hagyományosabban egyszerűen az ujjainkkal is lemoshatjuk az arcunkat, de fontos, hogy a víz hőmérséklete egyezzen a testünk hőmérsékletével. Aztán tiszta vízzel öblítsük le, és néhány maréknyi hideg vízzel lelocsolva, erőteljesen veregessük meg arcunkat a tenyerünkkel. Ez után töröljük meg finoman, egy puhított vászonnal vagy selyemmel. Ez elsősorban lemossa a sminket, ezért leginkább este szokásos alkalmazni, de bármikor a nap folyamán is.