Kopaszodás kezelése

Kopaszodás elleni tormás hajvíz. Egy nagyobb üvegbe helyezzünk el egy lereszelt tormát, és öntsünk rá egy negyed liter borecetet, s valamivel több narancsvízzel kevert rózsavizet. Az egészet jól rázzuk össze, és légmentesen lezárva két hétig hagyjuk állni. Ekkor szűrjük át finom vászondarabon. A torma magas kéntartalma révén fékezi a hajhullást, sőt, kitartó kezeléssel megállítja, a ritkás hajat pedig sűríti.

Hajbalzsam, tormás-mézes házi készítmény. Egy torma és egy hosszú fehérretek levét facsarjuk ki, és a frissen nyert folyadékhoz adagoljunk cseppenként egy evőkanál olívaolajat. Anyert anyaggal kenjük be esténként a hajbőrt. Erősíti a hajat.

Hajápolás tojássárgájával. Egy tojássárgáját keverjünk el egy evőkanál mézzel s az így nyert keveréket masszírozzuk be alaposan a hajba, majd hagyjuk rajta 20 percig. Aztán mossuk meg hajunkat a szokásos módon. Az eljárást hetente megismételhetjük, erősíti  és fényessé teszi a hajat.

A rózsavíz igen jó a vékony szálú, fakó haj erősítésére. Egyenlő adagú vizet és tiszta szeszt elkeverünk négyszer több rózsavízzel, ami serkentően hat a hajhagymákra.