Naturista háztartás

Napjainkban, amikor a zajos és túlzsúfolt városokból szívesen menekülünk, akár csak hétvégére is, a csendes, tágas vidéki lakokba, víkendházakba, észre sem vesszük, hogy akaratlanul magunkkal visszük megszokott csigaházunkat: a technika és a vegyipar minden csodáját, mely megkönnyíti a háztartásunkat. És ez természetes is, hisz akik generációkon át élvezték a nagyvárosi háztartást megkönnyítő csodaszereket, aligha gondolnák, hogy a körülöttünk fellelhető egyszerű, természetes anyagok, az egyes elszigeteltebb helyeken még napjainkban is használatos hagyományos módszerek szerinti háztartás, amit ma naturista háztartásnak nevezünk, milyen könnyen egészségesebbé és kellemesebbé teheti otthonukat.

A "Naturista háztartás" oldalon néhány egyszerű, több generáción át ránk örökített, hagyományos módszer olvasható, mely megtanít minket természetes módon együtt élni a környezetünkkel, vegyszerek nélkül tisztán tartani az otthonunkat.

E praktikus tanácsok különösen azok számára fontosak, akik csak egy-egy hétvégére, szabadság idejére utazhatnak ki a víkendházukba, s ott az addigi háztartásuktól teljesen eltérő életmódot folytatnak. Azoknak, akik a sok-sok vegyszer helyett ismét szépanyáink receptjei szerint próbálnak rendet és tisztaságot tartani a házukban, ahol elsődleges tisztítószer a friss levegő, a tiszta esővíz, a gyógynövények és a természet megannyi ajándéka, mely bárhol ott hever előttünk, csak észre kell vennünk!