Afrodiziákumok

A tudósok szerint egyedül a Föld tápláló ölén termő növényvilág zöldje képes úgy magába fogadni a Nap meleg sugarait, hogy azt vegyileg lekötött energia formájában tárolja. A zöld növény a szervetlen anyagból, azaz a vízből, a széndioxidból, a nitrogénből és más ásványi anyagból a napfény hatására képes szerves anyagot előállítani, azt a növényi anyagot, mely az élőlények, az emberek és az állatok tápláléka lehet.

A növények kifogyhatatlan forrás nemcsak egészségünk, szépségünk megőrzését biztosító hatóanyagokban, de szolgáltatják az életfolyamatok belső és külső dinamikájához szükséges energiát is. A növényvilágból nyerhető orvosságok, az  anyagcserét szabályozó vitaminok és más összetevők nemcsak fizikailag hatnak egészségünkre, de olyan hatóanyagokat is nyújtanak, melyek befolyással bírnak a kedélyállapotunkra. A pszichotróp növényi anyagok közt léteznek pszichénk nemi oldalára hatók is. Ezek az afrodiziákumok.

Afrodiziakumok

Az afrodiziákumok a legtöbb kultúrában ősidők óta ismert, természetes anyagok, melyeket a növényvilág ajándékainak tekinthetünk.
Ime, néhány tudnivaló a legegyszerűbb afrodiziákumokról, melyek nem beteg emberek gyógyítására, hanem az egészséges ember jó közérzetét, a hangulatkeltést szolgálják.

Ma már köztudott, hogy a növények gyógyító ereje nem holmi titkos szellemek szeszélyében, hanem a különböző növényekben rejlő más-más hatóanyagok eredménye. A fontos az, hogy a hatóanyag valahogy bejusson az emberi szervezetbe. Az afrodiziákumokból készíthetünk forrázatot, teát, kevert italt, vagy fogyaszthatjuk fűszerként a különféle ételek ízesítésére. De léteznek különböző kenőcs- vagy olajreceptek, melyek a bőrre kenve hatnak a felszíni idegekre vagy a vérellátásra.