A sáfrány tea

Bár mifelénk még alig ismert, a sáfránytea elősegíti a vérkeringést, megelőzi a ráncosodást és szépíti a hajat. Elöregedett bőr esetén ajánlott vagy rossz vérkeringés esetén. Csak néha-néha igyuk. Elkészítéséhez 3 sáfrány kell és negyed liter tiszta víz, lehetőleg forrásvíz.

A sáfrányt tegyük csészébe, öntsük rá a forró vizet s néhány perc múlva, lassan kortyolgatva, igyuk meg.

A sáfránytea nőknek ajánlott, mert hasznos a női szervezet vérkeringéséhez, de a serdülőkori pattanások ellen is hatásos.
Hátránya, hogy nagyon drága.

A sáfrány felhasználása elsősorban fűszerként ismeretes, amihez csak a virág egy részét, a porzót használják fel. De az egész virágból kiváló forrázat is készülhet, mely serkenti a helyes vérkeringést.

A sáfrány-forrázathoz elégséges 3 virág, amire negyed liter forró vizet öntsünk. Pár percig fedjük le, majd aprókat kortyolgatva, lassan igyuk meg. Fontos, hogy az tiszta víz, lehetőleg forrásvíz legyen.  A sáfrány-forrázat különösen nők esetében eredményes, mert hatása hasznos a női szervezetre.

A sáfrány-forrázat a serdülőkori pattanások hatásos ellenszere is. A sáfrány a szépségápolásban is értékes alapanyag: a sáfrányos fürdő megelőzi a bőr ráncosodását, a sáfrányos vízzel öblített haj megszépül és kellemes fényt kap.