Hajápolás

Van, aki azt véli, hogy a hajhullás mai rohanó életmódunk, a sok izgalom, a stressz következménye. Gyakran egészen fiatal emberek haja is színtelen, megritkult, ami a fejbőrbetegség következménye. Pedig mi sem szebb dísze az embernek, mint a dús, szép fényű hajkorona.

Nincs miért kétségbeesnünk, ha a mindennapi stressz, a divatnak megfelelő frizura vagy sok festés miatt a hajunk tán fényét veszti, túl hamar zsírosodik vagy a fejbőrünk korpás lesz.

A sok kiváló hajápoló szert mellőzve, olykor tartsunk szünetet és használjunk gyógyteát, házilag készített kenőcsöt. Finoman és gyöngéden mosva a hajunkat, kitartással alkalmazva valamelyik természetes, gyógynövény alapanyagú szert, hajunk visszanyeri eredeti szépségét és ragyogását.

Köztudott, hogy a haj egészséges állapota jobbára belső tényezőktől függ, ezért ha a hajunk hirtelen szárazzá válik vagy zsírosodni kezd, esetleg hullásnak indul, sürgősen forduljunk orvoshoz. De az egészséges haj is ápolásra szorul.
A haj megmosását ne hamarkodjuk el!

A samponokat általában a fejbőrre és ne a hajra tegyük, majd mind a tíz ujjunk hegyével jól megnyomkodva, kis körkörös mozgást végezve masszírozgassuk a fejbőr egész felületét, anélkül hogy a hajunkat cibálnánk. A haj tisztítására hagyjuk a szálakon végigfolyni a sampont és olyan finoman nyomkodva mossuk, mint a legfinomabb tisztaselymet, hisz a haj egyik legfőbb ékességünk, frizuránk pedig kifejezi a jellemünket. Az öblítés előre hajtott fejjel, langyos vízzel történjen, a sampon teljes eltávolításáig.

Hajápolási tanácsok

  • A hajgyökerek gyengesége esetén jobb rövidre vágott hajat viselni. Az összefogott haj - a lófarok - ha túl szorosra fogjuk, árt a hajnak.
  • A normálhajat naponta többször keféljük át, ezzel erősödik a haj gyökere és szellőzik a fejbőr. Lehetőleg használjunk természetes anyagból készült hajkefét.
  • A zsíros hajat gyakrabban kell mosni s az öblítéskor nem árt kis ecetet alkalmazni
    A megszárított hajat mindig alaposan keféljük át.
  • Száraz haj esetén hasznos néha olajpakolást alkalmaznunk - meggátolja a korpásodást.